Dieta Shred: 10 przekąsek do 100 kalorii

Hummus tandoori

Przekąski do 100 kalorii możesz zawsze mieć przy sobie albo na szybko przygotować, kiedy dopada cię ochota na jedzenie. Dietetyczne przekąski zapobiegają napadom głodu i powodują, że w głównymi posiłkami spożywamy mnie kalorii.

 

1. Banan w czekoladzie

Banan w czekoladzie

– 1/2 mrożonego banana w plasterkach

– 2 kostki czekolady

Plastry banana polej 2 kostkami czekolady roztopionej w mikrofalówce.

 

2. Jogurt z miodem

 Jogurt z miodem

– 1/2 szklanki jogurtu greckiego

– łyżeczka miodu

– szczypta cynamonu

Jogurt przełóż do miseczki, polej miodem i oprósz cynamonem.

 

3. Sałatka z owoców leśnych

Owoce leśne od wieków uchodzą za doskonałe środki przeciwzapalne

– szklanka owoców leśnych (maliny, jeżyny, jagody, truskawki)

– łyżka soku wyciśniętego z pomarańczy

Umyte i osuszone owoce wsyp do miseczki i polej sokiem pomarańczowym.

 

4. Kromka z orzechowo-cynamonową nutą

Masło orzechowe

– kromka chrupkiego pieczywa graham

– łyżeczka masła orzechowego

– szczypta cynamonu

Chleb posmaruj masłem orzechowym i posyp cynamonem.

 

5. Marchewki z hummusem

24.11.2012 KUCHNIA , SESJA KULINARNA , TEMAT -PRZEKASKI KANRAWALOWE , POTRAWA - HUMMUS TANDOORI PRZEPISY , WYKONANIE POTRAW I STYLIZACJA TOMEK WOZNIAK FOT. MARCIN KLABAN  PUBLIKACJA KUCHNIA NR 1 (215) - 1 2013 SLOWA KLUCZOWE: KARNAWAL POTRAWA KULINARIA ZYWNOSC ZDJĘCIE DO WKŁADKI: PUBLIKACJA KUCHNIA NR 1 (215) - CZASOPISMA

– 10 marchewek mini

– 2 łyżki hummusu

Marchewki maczaj w hummusie.

 

6. Pomidory zapiekane z serem

04.10.2011 WARSZAWA , POMIDORY FASZEROWANE KARCZOCHAMI I MANOURI , SER MANOURI .  FOT. ALINA GAJDAMOWICZ / AGENCJA GAZETA

– 2 małe pomidory

– 2 łyżki bułki tartej

– 2 łyżki parmezanu

Umyte pomidory przekrój na pół, obtocz w bułce, posyp parmezanem i zapiecz w gorącym piekarniku.

 

7. Czipsy z jarmużu

chipsy z jarmużu

– 1/2 szklanki porwanych liści jarmużu

– łyżeczka oliwy

Porwane liście jarmużu wymieszaj z oliwą. Rozłóż na blasze i wstaw do gorącego piekarnika. Piecz, aż będą chrupiące.

 

8. Fasola na ostro

04.03.2013 WARSZAWA  SESJA JEDZENIE  NA ZDJECIU  STYLIZACJA ZUZANNA WICIEJOWSKA DLA CZASOPISMA WYSOKIE OBCASY FOT. ARKADIUSZ SCICHOCKI / AGENCJA GAZETA

– 1/4 szklanki ugotowanych nasion fasoli (czerwonej lub czarnej)

– łyżka ostrej salsy

– łyżka jogurtu naturalnego

Fasolę wymieszaj z salsą, podawaj z jogurtem.

 

9. Morele nadziewane serem pleśniowym

Morele suszone

– 3 suszone morele

– łyżka sera pleśniowego

Owoce namocz w ciepłej wodzie, odcedź. Pokrusz ser pleśniowy. Nafaszeruj kawałkami sera.

 

10. Sałatka zielono-czerwona

UWAGA ! PRAWO DO PUBLIKACJI WYGASA 6 2012 ZAKAZ SPRZEDAZY !!!    POTRAWA  -  SALATKA ZE SZPINAKU I TRUSKAWEK  STYLIZACJA ANETA KOSIBA FOT. LUKASZ ZANDECKI  PUBLIKACJA PORADNIK DOMOWY  NR 6 (250) - 6 2011 PUBLIKACJA LUBIE GOTOWAC NR 6 - 6 2012

– szklanka świeżych liści szpinaku

– 1/2 szklanki pokrojonych truskawek

– łyżka octu balsamicznego

Umyj i osusz liście szpinaku, wymieszaj z umytymi i pokrojonymi truskawkami. Polej octem balsamicznym.

źródło: fitness.sport.pl

Maj 4th, 2015 by